S
Hakkımızda
Dünyada ve Türkiye’de yürütülen sağlık reformları ve sağlık sektöründeki gelişmeler, ülkelerin sağlık yönetimi mezunlarına giderek artan oranda ihtiyaç duyulacağını ortaya çıkarmıştır. Sağlık Yönetimi Bölümü’nün amacı, sağlık sisteminin amaçlarının gerçekleştirilmesine yönelik olarak planlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve denetim fonksiyonlarına ilişkin kavram, ilke, kuram, model ve tekniklerin sistematik ve bilinçli bir şekilde uygulanması bilgi ve becerisine sahip, uluslararası nitelikte sağlık yöneticilerini yetiştirmek ve sağlık yönetimi alanında yürütülecek araştırmalarla, bilimsel bilgi birikimine katkıda bulunmaktır. Programdan mezun olacak öğrenciler “Sağlık Yöneticisi” unvanını almaktadır.
Sağlık Yönetimi Lisans Programı’nda eğitim ve öğretim etkinlikleri, uygulama ile ilişkili olarak gelecekteki çalışma ortamına hazırlanma amacına yönelik olmaktadır. Buna ek olarak, sağlık yönetimi alanında veya ilişkili bir alanda bir yüksek lisans programı için bir temel oluşturmaktadır. Sağlık yönetimi alanında kazanılan uzmanlık bilgi seviyesi ile uyumlu olarak, uygulamaya dayalı bir eğitim modeli hedeflenmiştir. Sağlık Yönetimi Programı genel kültür bilgisi, yönetim alan bilgisi (işletme, muhasebe, ekonomi hukuk), sağlık yönetimi meslek bilgisi (sağlık hizmetleri yönetimi, sağlık kurumlarında örgütsel davranış, sağlık kurumlarında finansal yönetim, sağlık kurumlarında maliyet muhasebesi, sağlık ekonomisi, sağlık planlaması, sağlık politikası, sağlık hukuku, sağlık kurumlarında pazarlama vb.) ve becerisi (alan uygulaması) kazandıran derslerden oluşmaktadır. Programın süresi dört yıldır. Sağlık Yönetimi Bölümü Ders Programı’nın toplam AKTS'si 240’tır.
Sağlık yönetimi son derece geniş kapsamlı istihdam alanı çeşitliliğine sahiptir. Sağlık alanında özel sektörde ve kamu örgütlerinde bu program tarafından yetiştirilecek insan gücüne gereksinim duyulmaktadır. Mezunlar; Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatları, kamu ve özel sağlık kurumları, Sosyal Güvenlik Kurumu, değişik düzeylerde sağlık hizmeti yürüten özel ve gönüllü kuruluşlar, üniversitelerin benzer eğitim veren bölümleri ile programlarında sağlık yönetimi dersi olan bölümleri, basın ve yayın kurumlarının sağlıkla ilgili birimleri, Türk Silahlı Kuvvetleri, ilaç ve tıbbi sarf malzeme şirketleri, sigorta şirketleri gibi kurumlarda çalışma olanaklarına sahiptirler.